Препядствията при генерирането на строителни отпадъци

При ремонт ние къртим, рушим, боядисваме и се стремим да направим дома си уютен и красив.  Естествено от всичката дейност се заформя голямо количество боклук, сред който и доста плочки, керамика, бетон и какво ли още не. Често обаче забелязваме надписи по контейнерите “забранено изхвърлянето на строителни отпадъци”. А при ремон вида на отпадъците е именно такъв.

Законът  забранява нерегламентирано изхвърляне и изгаряне на строителните отпадъци. Също така е забранено и изхвърлянето им в контейнерите за събиране на битови отпадъци или отпадъци от опаковки. Зад забраната се крият куп причини – обикновените контейнери не са предназначени за толкова тежки отпадъци и лесно се повреждат, сметопочистващите фирми не желаят да ги обслужват по този начин, в резултат на което се замърсява околната среда от разпилените отпадъци. Освен това строителните отпадъци не са биоразградими и е необходима различна обработка от тази на битовите отпадъци. А някои отпадъци дори могат да бъдат рециклирани и след това отново да бъдат вложени в строителството. Може и да не предполагате, но безотговорното изхвърляне на строителни отпадъци, може да доведе до глоба от 300 до 1000 лв. 

За да избегнете терзанията по извозването на строителни отпадъци се свържете с нас. Ние ще улесним процеса на подготовка и извозването на Вашия строителен отпадък без да се налага да търсите място и време за съхранението му. Ние ще реагираме веднага!

Надяваме се статията да е била полезна за Вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *